programming for children
H Microsoft Ελλάς διοργανώνει, δεύτερη χρονιά, φέτος το Δεκέμβριο εργαστήρια εισαγωγής στον προγραμματισμό για παιδιά 8 έως 16 ετών.

Υπό τον τίτλο “Microsoft Adventure Coding Class” και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), επί τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα η εταιρεία θα δέχεται παιδιά στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 221 στο Μαρούσι. Πέρυσι, συμμετείχαν 300 παιδιά στα δίωρα αυτά σεμινάρια.

Συγκεκριμένα το Microsoft Adventure Coding Class θα γίνει στις 3-4, 10-11 και 19-20 Δεκεμβρίου 2016.

Καλούνται γονείς και παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών να συμμετάσχουν στα εργαστήρια εισαγωγής στον προγραμματισμό που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11.00 και 13.00 στα γραφεία της εταιρείας. Εκεί θα συγκεντρώνονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη σχολική τάξη. Ανάμεσα σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν παίζοντας το νέο Minecraft Tutorial που δημιούργησε η Microsoft σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Code.org, που στόχο έχει να δώσει σε κάθε παιδί την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών.



Δείτε πως η Microsoft θέτει το Minecraft στην υπηρεσία της επιστήμης στο https://code.org/minecraft

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού καλλιεργώντας έτσι την κριτική τους σκέψη και την ικανότητα τους να επιλύουν προβλήματα.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της «Ώρας του Κώδικα», κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής στις 5-11 Δεκεμβρίου 2016.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση a-anstam (at) microsoft.com

Πηγή: tech.in.gr
Pin It