Αρθρα

linkedin logoΩς φοιτητής ή φοιτήτρια έχεις επιδείξει αποφασιστικότητα και πολύ προσήλωση από τη στιγμή που μπήκες στο πανεπιστήμιο και μέχρι να πάρεις το πτυχίο του. Το τελευταίο αυτό στάδιο είναι ίσως μια από τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Ωστόσο, ο αγώνας δεν τελειώνει εκεί... καθώς θα πρέπει να προσπεράσεις άλλο ένα εμπόδιο: να βρεις την πρώτη του δουλειά.

Στο video του άρθρου μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία εγκατάστασης του WOT add-on καθώς επίσης και την χρήση του.

Οι ιοί και τα spywares δεν είναι οι μόνες απειλές που μπορεί να συναντήσετε κατά την πλοήγηση σας στο Internet - άλλωστε για την συντριπτική πλειοψηφία των απειλών αυτών σας προειδοποιούν τα antivirus και τα antispywares που έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας.

Άλλες απειλές που δεν τις "πιάνει" κανένα antivirus ή άλλου είδους πρόγραμμα προστασίας και που μπορεί να συναντήσετε κατά την πλοήγηση σας είναι οι ηλεκτρονικές απάτες και οι ιστοσελίδες με αναξιόπιστο περιεχόμενο η χρήση των οποίων και η εμπιστοσύνη που μπορεί να δείξετε σε αυτές μπορεί να επιφέρει, στην πιο ακίνδυνη περίπτωση, την μη έγκυρη ενημέρωση σας για ένα θέμα που ψάχνεται και στην χειρότερη περίπτωση την απώλεια χρημάτων από την πιστωτική σας κάρτα κάνοντας τα "ψώνια" σας από ένα ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα. Τέτοιου είδους απειλές μπορούν να εντοπιστούν και να ανιχνευτούν μόνο από την εμπειρία των ίδιων των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα τους.

ccleanerΤο CCleaner είναι ίσως το διασημότερο cleaning tool (εργαλείο καθαρισμού) για Windows συστήματα. Τον καιρό που έγραφα αυτές τις γραμμές, το CCleaner είχε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο. downloads σύμφωνα με την Piriform, την εταιρία που δημιούργησε το πρόγραμμα. Σκοπός του Αρθρου αυτού είναι η παρουσίαση σε ένα video των χαρακτηριστικών και των λειτουργιών του CCleaner που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σας κατά την διάρκεια της πλοήγηση σας στο Internet, αλλά και να απελευθερώσετε πόρους του υπολογιστή σας αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα του. Πριν όμως προχωρήσετε στην παρακολούθηση του video όπου παρουσιάζεται το CCleaner, ας πούμε λίγα λόγια για τα cleaning tools (για Windows) γενικά.

article-imageΌταν κάποιος δημιουργεί μια ιστοσελίδα ή μια web εφαρμογή, δεν μπορεί να αγνοήσει την χρηστικότητα τους (δηλαδή τον τρόπο που θα σχεδιάσει την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή έτσι ώστε να είναι φιλική προς τον επισκέπτη). Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι, καθώς δεν είναι θέμα μόνο σχεδίασης, αλλά εμπλέκονται και διάφορα ειδικά tests (δοκιμές) για να διαπιστώσει κανείς πόσο χρηστική είναι η ιστοσελίδα του. Σε ένα τέλειο (online) κόσμο, όλοι θα είχαμε στην διάθεση μια ομάδα ειδικών που θα δούλευε επάνω στην χρηστικότητα των ιστοσελίδων μας. Αυτό βέβαια δεν είναι ισχύει. Συνήθως οι ιστοσελίδες διατηρούνται από μικρές ομάδες ατόμων ή (το πιο συνηθέστερο) ακόμη και από ένα άτομο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οικονομική δυνατότητα ανάθεσης του ελέγχου της χρηστικότητας σε ομάδα ειδικών.

Το SEO είναι το ακρωνύμιο για το Search Engine Optimization και αποτελεί την διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης να αντιληφθούν καλύτερα το περιεχόμενο της και κατά συνέπεια να το αξιολογήσουν καλύτερα. Είναι η σωστή μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται αυτό που οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι λένε πολύ απλά... "θέλω η ιστοσελίδα μου να είναι πρώτη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης".

Blog ImageBlogs, blogs, blogs και ξανα blogs, blogs, blogs. Έχει γεμίσει το Internet από προσωπικές ιστορίες, σχολιασμούς, αστεία και όλα αυτά γραμμένα σε blogs. Blogs για την οικολογία και τους οικολόγους, blogs για την πολιτική, blogs για τις ερωτικές σχέσεις, blogs του Γιάννη, της Λυδίας, του Λεωνίδα. Υπάρχουν χιλιάδες blogs στο Internet η θεματολογία των οποίων είναι πραγματικά τεράστια. Τι ακριβώς είναι όμως τα blogs; Για πάμε να δούμε...

ImageΗ φιλοσοφία που έχει σήμερα το Web οφείλεται σε ιδέες πολλών ανθρώπων ξεκινώντας από τα μεσαιωνικά χρόνια όπου γίνονταν προσπάθειες ανάπτυξης συστημάτων και μηχανισμών διασύνδεσης κειμένων και αναφορών. Το βασικό μοντέλο εγγράφου που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείτο εκείνα τα χρόνια ήταν ένα έγγραφο από κείμενο μαζί με εικόνες το οποίο εμπλουτιζόταν με αναφορές σε άλλα έγγραφα οι οποίες γράφονταν στο περιθώριο του κειμένου. Με την βοήθεια αυτών των πρώιμων συνδέσμων οι αναγνώστες τέτοιων κειμένων μπορούσαν να βρουν αναφορές σε συγκεκριμένες παραγράφους και σελίδες του ίδιου εγγράφου ή ακόμα άλλων εγγράφων ή βιβλίων. Ο μηχανισμός αυτός ήταν με λίγα λόγια ένα πρώιμο είδος υπερκειμένου όπως αυτό εμφανίζεται σήμερα σαν βασική ιδέα του Web.

Server ImageΓια να προσπελάσουμε και να δούμε τα περιεχόμενα μιας ιστοσελίδας, χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή εξοπλισμένο με έναν Web browser και μια σύνδεση στο Internet. Για να δημοσιεύσουμε όμως την δική μας σελίδα στο Web ώστε να την βλέπουν όλοι χρειαζόμαστε έναν Web Server. Οι Web Servers είναι υπολογιστές εξοπλισμένοι με ειδικό λογισμικό αλλά και υλικό ώστε να δέχονται πολλές αιτήσεις ταυτόχρονα (κυρίως για προσπέλαση HTML σελίδων, αλλά όχι μόνο) αλλά και να τις εξυπηρετούν το ίδιο γρήγορα και αξιόπιστα. Ένας Web Server (συνήθως) είναι συνδεμένος στο Web 24 ώρες το 24ωρο περιμένοντας έναν Web browser ενός υπολογιστή (Web client) που είναι συνδεμένος στο Web, να προσπελάσει μια HTML σελίδα από αυτόν (τον Server). Ο browser του Web client συνδέεται με τον Server ο οποίος αποδέχεται την σύνδεση, στέλνει τα περιεχόμενα της σελίδας (δηλαδή τον HTML κώδικα) στον Web Client και έπειτα κλείνει την σύνδεση. Από κει και μετά αναλαμβάνει δουλειά ο browser ο οποίος διαβάζει το περιεχόμενο του HTML αρχείου και εμφανίζει την σελίδα στην οθόνη του Web client.

Ο ιστότοπος wlearn.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο wlearn.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies.