linkedin logo
Ως φοιτητής ή φοιτήτρια έχεις επιδείξει αποφασιστικότητα και πολύ προσήλωση από τη στιγμή που μπήκες στο πανεπιστήμιο και μέχρι να πάρεις το πτυχίο του. Το τελευταίο στάδιο είναι ίσως μια από τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Ωστόσο, ο αγώνας δεν τελειώνει εκεί... καθώς θα πρέπει να προσπεράσεις άλλο ένα εμπόδιο: να βρειες την πρώτη του δουλειά.

Γενικά, για να επιτύχουν το στόχο τους, ένας μεγάλος αριθμός νέων αποφοίτων, αλλά και επαγγελματιών μεγαλύτερης ηλικίας, καταφεύγουν στη δημιουργία ενός προφίλ στο LinkedIn, στο κατ’ εξοχήν κοινωνικό δίκτυο εργασίας, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες και μια πλατφόρμα που, αν και με την πρώτη ματιά δεν δείχνει πολύ εύχρηστη, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την εύρεση εργασίας.

Αλλά ψάχνουν οι υπεύθυνοι προσωπικού για νέους πτυχιούχους; Ο Blair Decembrele, εξηγεί στο περιοδικό Forbes ότι υπάρχουν σήμερα 20 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις εργασίας και περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια επαγγελματίες που επιθυμούν να προσλάβουν νέους εργαζόμενους. Ωστόσο, οι χρήστες που αναζητούν εργασία θα πρέπει να διευρύνουν τον κύκλο τους και να μην περιορίζονται στον το δικό τους στενό κύκλο (την οικογένεια, τους δασκάλους, τους φίλους τους).

Συμβουλές για να τραβήξετε την προσοχή στο LinkedIn

Η απλή εγγραφή στο κοινωνικό δίκτυο δεν θα κάνει τις προσφορές εργασίας να έρθουν σε εσάς. Υπάρχουν τρία βασικά σημεία που θα κάνουν το προφίλ σας πιο ελκυστικό στο LinkedIn:
  • Το τέλειο προφίλ απαιτεί μια εξαιρετική παρουσίαση. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική, και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας, για το αν θα συνεχίσουν να βλέπουν το προφίλ σας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 80% των επαγγελματιών δυσκολεύεται να ξεπεράσει μια κακή εντύπωση, ενώ το 65% θεωρεί ότι η διαδικτυακή παρουσία είναι εξίσου σημαντική με την εντύπωση που θα έδινε κάποιος αυτοπροσώπως.
  • Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα Ανοιχτών Υποψηφίων στο LinkedIn. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείτε στους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες λήψης σχετικών προσφορών. Είναι επίσης χρήσιμο να προσδιορίσετε τους τύπους των επιχειρήσεων και τους ρόλους που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Άνοιγμα υποψηφίων", μεταβείτε στην ενότητα "Επαγγελματικά ενδιαφέροντα" του προφίλ σας.
  • Συστάσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του LinkedIn, πάνω από το 70% των επαγγελματιών προσλαμβάνονται από εταιρείες με τις οποίες συνδέονται ή στις οποίες έχει γίνει πρόταση από έναν υπάλληλο, δύο προϋποθέσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες επιλογής έως και εννέα φορές, οπότε φροντίστε να επικοινωνήστε με την επαγγελματική κοινότητα. Ξεκινήστε να ψάχνετε στο δίκτυό σας για άτομα που έχουν ρόλους που σας ενδιαφέρουν ή που ανήκουν σε βιομηχανίες στις οποίες επιθυμείτε να εργαστείτε. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί το δίκτυό σας και τόσο πιο κοντά θα έρθετε με τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν.

Η διαμόρφωση και η ενημέρωση του προφίλ σας στο LinkedIn μπορεί να είναι καθοριστική αν ψάχνετε για μια δουλειά μέσα από αυτό. Αν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, το κοινωνικό δίκτυο διαθέτει ένα πρόγραμμα εκμάθησης, το LinkedIn Learning. Είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης με 14.000 μαθήματα που καλύπτει όλες τις βασικές πτυχές της διαμόρφωσης προφίλ, της δημιουργία δικτύου, της χρήση πηγών και την αναζήτηση εργασίας.

Και όταν τελειώσετε με τη δημιουργία του προφίλ σας, μπορείτε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με λίγο στοίχημα. Είναι διασκεδαστικό, συναρπαστικό και μπορεί να βγάλετε και χρήματα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Pin It

Ο ιστότοπος wlearn.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο wlearn.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies.