Είναι προφανές ότι ζούμε σε μια εποχή που τα διαδικτυακά παιχνίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είναι τόσες πολλές ώρες που περνάμε μπροστά από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή μας, που είναι αναπόφευκτο να μην ασχοληθούμε έστω και λίγο με ένα αγαπημένο διαδικτυακό παιχνίδι. Καθημερινά φτιάχνονται νέες εφαρμογές, πληθαίνουν οι επιλογές για διασκέδαση και παρά τη πολυπλοκότητα των κανόνων, τα διαδικτυακά παιχνίδια παραμένουν συναρπαστικά και είναι για όλα τα γούστα.

«Λέξεις με φίλους 2» ή για τους λάτρεις των αγγλικών τίτλων «Words With Friends 2». Πρόκειται, ίσως, για το δημοφιλέστερο παιχνίδι με λέξεις αυτή τη στιγμή και ενδείκνυται κυρίως για οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις σε σπίτια. Άκρως διασκεδαστικό και, συνάμα, επιμορφωτικό.

Το «Fornite Battle Royale» είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει προκλήσεις, δράση και ανατροπές. Σε αυτό το παιχνίδι 100 παίκτες καλούνται να πολεμήσουν μεταξύ τους μέχρι να μείνει ο τελευταίος ζωντανός παίκτης. Προσελκύει εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση, ενώ δέχεται διθυραμβικά σχόλια για τα γραφικά και τα εφέ που διαθέτει.

Τα τελευταία δύο χρόνια επανήλθε δυναμικά στον τομέα των διαδικτυακών παιχνιδιών το «Minecraft». Δυνατότητα συμμετοχής έχουν κάθε φορά ως 8 παίκτες και είναι υποχρεωτικό να συνδεθούν από διαφορετικούς υπολογιστές. Οι παίκτες πρέπει να δημιουργήσουν διάφορες κατασκευές σε έναν τρισδιάστατο, δημιουργημένο κόσμο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες στο παιχνίδι, από εξερεύνηση μέχρι συλλογή πόρων, και από κατασκευή μέχρι και μάχες. Το Minecraft, ως παιχνίδι, εγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία κάθε παίκτη, γεγονός που το κατατάσσει σε ένα άκρως δημοφιλές και αγαπητό παιχνίδι.

Για τους θιασώτες των αθλητικών διαδικτυακών παιχνιδιών, το «Rocket League» αποτελεί, αναμφίβολα, μια εξαιρετική επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε παίκτης πρέπει να ελέγξει ένα αυτοκίνητο σε ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου με μια υπερμεγέθη μπάλα και να κερδίσει όλους τους αντιπάλους σε αγώνες πεντάλεπτης διάρκειας.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι οπαδοί των πιο χαλαρωτικών παιχνιδιών. Για όλους αυτούς, λοιπόν, η λύση είναι το «Gummy Drop». Τρία παζλ κάθε φορά, όπου πρέπει να αποκαταστήσεις μνημεία και να φτιάξεις από την αρχή νέες πόλεις. Για τους ενδιαφερόμενους, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για να παίξεις «Gummy Drop» είναι το Facebook.Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της τεράστιας τεχνολογικής εξέλιξης, οι περισσότερες πλατφόρμες παρέχουν αναλυτικές οδηγίες για τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλατφόρμα Twitch, στην οποία μπορείς να βρεις αναλυτικά τους κανόνες για κάθε παιχνίδι, ενώ αντίστοιχα η πλατφόρμα PokerStars προσφέρει στους χρήστες τους κανόνες του πόκερ και οδηγίες, ώστε οι χρήστες να μην έχουν καμία απορία. Έτσι, ανεξαρτήτως του επιπέδου δυσκολίας ενός παιχνιδιού, ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίξει ελεύθερα, χωρίς φόβο και, κυρίως, να ευχαριστηθεί το παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά, τα παιχνίδια με περιπέτεια και γρίφους χαίρουν τεράστιας αποδοχής. Αναλυτικότερα, το «Lego Builders’ Journey» είναι ένα άκρως ευχάριστο παιχνίδι με γεωμετρικούς γρίφους. Σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού, ο παίκτης πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος, να εφεύρει λύσεις και, κυρίως, να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη. Αναφερόμενοι στη σημασία της φαντασίας, το «Manifold Garden» είναι ένα παιχνίδι που αψηφά το νόμο της βαρύτητας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες λύνουν γρίφους που αντιτίθενται στους νόμους τους φυσικής. Άκρως σουρεαλιστικό και, ταυτόχρονα, πολύ ενδιαφέρον.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αφήσουμε παραπονεμένους τους οπαδούς του μπάσκετ. Το παιχνίδι «NBA 2K20» είναι, ενδεχομένως, το πιο δημοφιλές παιχνίδι αυτής της κατηγορίας. Βασικότερος λόγος είναι ότι απεικονίζονται οι αγαπημένοι τους παίκτες και ομάδες στη μικρή οθόνη. Είναι ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες και ο κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μια σεζόν στο ΝΒΑ.

Από αυτή τη λίστα, δεν μπορεί να λείπει το «Pokemon Go». Χρειάζεται μόνο μια απλή περιήγηση στη γειτονιά σου για να βρεις τα «κρυφά Pokemon». Απαραίτητη δεξιότητα για να πετύχεις σε αυτό το παιχνίδι είναι η συνεχής επαγρύπνηση και η αλληλεπίδραση με φίλους.

Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει μια τεράστια ποικιλία βιντεοπαιχνιδιών και διαδικτυακών παιχνιδιών για ανθρώπους όλων των ηλικιών και για κάθε γούστο. Τα οφέλη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι πολλά και σίγουρα έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Και σίγουρα στο μέλλον αναμένονται και άλλα ανατρεπτικά διαδικτυακά παιχνίδια.

wlearn.gr
Pin It