Ο διάσημος ηθοποιός εκτιμά ότι η τεχνολογίες AI θα του επιτρέψουν να παίζει σε νέες ταινίες αφού θα έχει φύγει από τη ζωή.

Αίσθηση προκάλεσε πρόσφατα η είδηση ότι ο Μπρους Γουίλις συμφώνησε με μια εταιρεία ώστε να συμμετέχει σε ταινίες στα γυρίσματα των οποίων ο ίδιος λόγω της σοβαρής ασθένειας του δεν θα μπορεί να βρίσκεται αλλά τις σκηνές του θα τις κάνει κάποιος άλλος με το δικό του σωματότυπο και στη συνέχεια προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης θα προσθέτουν το πρόσωπο και τη φωνή του στις επίμαχες σκηνές. Η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού διέψευσε την είδηση αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος που είναι ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να δημιουργήσουν ρεαλιστικά αντίγραφα των ανθρώπων οι οποίοι να κινούνται και να λένε οτιδήποτε επιθυμεί ο δημιουργός τους.

Ήδη μια εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα αυτή της ρεαλιστικής αλλαγής ηλικίας ενός ηθοποιού έχει αρχίσει να χρησιμοποείται ολοένα και περισσότερο στο Χόλιγουντ. Στην νέα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς που θα κυκλοφορήσει το προσεχές καλοκαίρι στα πρώτα λεπτά της ταινίας όπου γίνεται ένα φλασμπακ ο Χάρισον Φορντ πρέπει να φαίνεται αρκετά νεότερος από την ηλικία που θα έχει στην υπόλοιπη ταινία χρησιμοποιήθηκε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να είναι το αποτέλεσμα όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται ενώ το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες ταινίες με διάσημους σταρ που πρέπει να φαίνονται σε κάποιες σκηνές των ταινιών που πρωταγωνιστούν νεότεροι λόγω του σεναρίου.

Ο Τομ Χανκς πήρε τη σκυτάλη και πάει το πράγμα μερικά βήματα παρακάτω προβλέποντας τις δυνατότητες και την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Ο 66χρονος ηθοποιός λέει ότι είχε προβλέψει αυτό που συμβαίνει σήμερα πριν από 20 χρόνια όταν με τον σκηνοθέτη μεγάλων εμπορικών επιτυχιών και λάτρη των οπτικών εφέ Ρόμπερτ Ζεμέκις γύρισαν την παιδική ταινία «Το Πολικό Εξπρές» στην οποία είχαν χρησιμοποιηθεί πρωτοποριακές για την εποχή τεχνολογίες για να είναι ρεαλιστική εικόνα των ηθοποιών της ταινίας αν και αυτή ήταν animated. Ο Χανκς υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα του επιτρέψει να πρωταγωνιστεί σε νέες ταινίες για πολλά χρόνια αφού αυτός θα έχει φύγει από τη ζωή.

«Αυτό που είναι μια καλή πιθανότητα αυτή τη στιγμή είναι – αν το ήθελα – θα μπορούσα να κάνω μια σειρά από επτά ταινίες που θα πρωταγωνιστούσα σε αυτές, στις οποίες θα μπορούσα να εμφανίζομαι σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να χάσω τη ζωή μου σε ένα τροχαίο αύριο αλλά οι εμφανίσεις μου σε ταινίες να συνεχίζονται επ’ άπειρον» ανέφερε ο Χανκς στο podcast του Βρετανού κωμικού Άνταμ Πάξτον. Ο Χανκς αποκάλυψε επίσης ότι ετοιμάζει μια νέα ταινία με σκηνοθέτη τον Ζεμέκις στην οποία θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο σκηνοθέτης του μπλοκμπάστερ κόσμου των «Εκδικητών» (Avengers) Τζο Ρούσο έχει δηλώσει ότι αναμένει τα επόμενα δύο χρόνια ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργήσει μόνο του μια κινηματογραφική ταινία στην οποία θα μπορούν να πρωταγωνιστούν ηθοποιοί που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Πηγή: Naftemporiki.gr
Pin It