Google Apps

google-apps-categoryΧρήση, συμβουλές, προτάσεις και τεχνικά ζητήματα που αφορούν τις web εφαρμογές της Google, όπως Google Adsense, Google Analytics, Google Map κτλ.

Πολλές φορές προκύπτει η ανάγκη να στείλουμε σε κάποιον μεγάλα αρχεία, όπως video ή αρχεία ήχου. Όμως η αποστολή μεγάλων αρχείων με email είναι αδύνατη, καθώς όλες οι υπηρεσίες mail έχουν όριο αποστολής μερικών megabytes. Για παράδειγμα το Gmail έχει 25 megabytes όριο, που ίσως είναι από τα πιο μεγάλα. Άρα ένα video που έχει, για παράδειγμα, μέγεθος 150 megabytes δεν μπορεί να σταλεί με email. Υπάρχει όμως λύση. Διαβάστε το how-to και ανακαλύψτε πως μπορείτε να στείλετε σε κάποιον μεγάλα αρχεία μέσω του Google Drive.

Οποιοσδήποτε που έχει πρόσβαση στο PC σας μπορεί να δει πολύ εύκολα την δραστηριότητα σας στο Google μπαίνοντας στο myactivity.google.com ενώ είστε συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας. Η Google μας δίνει την δυνατότητα να προστατέψουμε με κωδικό την διαχείριση της δραστηριότητας μας ακόμη και όταν δεν αποσυνδεόμαστε ποτέ από τον Google λογαριασμό μας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και αυξήστε την ιδιωτικότητα σας όταν μοιράζεστε τον ίδιο υπολογιστή με άλλα άτομα.

Το Google Photos είναι μια εφαρμογή της Google στην οποία μπορείτε να συγκεντρώνετε και να οργανώνετε τις φωτογραφίες και τα video σας σε Albums. Με δυνατότητα διασύνδεσης με άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook, μπορείτε να παίρνετε backup τις φωτογραφίες ή τα video που ανεβάζετε στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό το how-to θα δούμε πως μπορείτε να μεταφέρετε στο Google Photos όλες τις φωτογραφίες και τα video που έχετε δημοσιεύσει στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Η λειτουργία Ιστορικό τοποθεσίας της Google συλλέγει και αρχειοθετεί ανά ημερομηνία και ώρα τις διαδρομές που κάνετε καθημερινά όταν έχετε μαζί σας το smartphone σας. Η δραστηριότητα αυτή εμφανίζεται στο Χρονολόγιο σας στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση και από το αριστερό μενού του Google Map. Όπως μας ενημερώνει η ίδια η Google, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας συμβάλλουν στην παροχή πιο εξατομικευμένων εμπειριών σε όλες τις υπηρεσίες Google. Αν όμως θέλετε να σταματήσετε το Google να συλλέγει και να αποθηκεύει στο Χρονολόγιο σας τις διαδρομές που κάνετε καθημερινά, διατηρώντας έτσι την ιδιωτικότητα σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε κωδικό στο Google; Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και αλλάξτε τον Google κωδικό σας με την χρήση του Android κινητού ή tablet σας.

Σε βάθος χρόνου και κατά την χρήση του υπολογιστή και του τηλεφώνου σας, πολλές φορές κάνετε εγγραφή σε διάφορες εφαρμογές ή sites με την χρήση του Google ID σας, δίνοντας σε αυτά πρόσβαση σε στοιχεία του λογαριασμού σας. Καθώς ο χρόνος περνάει, είναι συχνό το φαινόμενο να σταματάτε να χρησιμοποιείτε κάποιες απο αυτές τις εφαρμογές. Όμως η πρόσβαση των εφαρμογών σε δεδομένα του Google λογαριασμού σας παραμένει. Σε αυτό το how-to θα μάθετε πως μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας και να καταργήσετε όσες απο αυτές δεν χρησιμοποιείτε πια.

gmail-labelsΓεγονός 1: με τις ετικέτες του Gmail μπορείτε να ομαδοποιείτε τα email σας. ώστε να τα διαχωρίζετε και να τα εντοπίζετε γρήγορα και εύκολα. Γεγονός 2: ένα email μπορεί να πάρει όσες ετικέτες επιθυμείτε έτσι ώστε να μπορεί να ανήκει σε περισσότερες από μια ομάδες. Γεγονός 3: μπορείτε να στέλνετε email στον εαυτό σας!

Αν είστε πολυάσχολο άτομο με διαφορετικού τύπου ασχολίες ή αν η εργασία σας είναι απαιτητική και χρειάζεται να σημειώνετε τα tasks που ολοκληρώσατε ή που πρέπει να ολοκληρώσετε μέσα στην ημέρα ή τον μήνα ή αν απλά θέλετε να οργανώνετε τους στόχους σας ή τις υποχρεώσεις σας για το προσεχές διάστημα και θέλετε να γνωρίζετε ποιους/ποιες από αυτές έχετε ολοκληρώσει και ποιοι/ποιες εκκρεμούν... τότε είστε εκτός ορίων οργανωτικός και πρέπει να χαλαρώσετε λίγο.

Χεχε, πλάκα κάνω. Η οργάνωση στην ζωή μας μας κάνει πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς.

google-map-exampleΤοποθετώντας Google map στο site ή το blog μπορείτε να "δείξετε" στους επισκέπτες σας τις τοποθεσίες που θέλετε μέσα στον διαδραστικό χάρτη χρησιμοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα του app της Google. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και μάθετε πως να δημιουργείτε σημεία επάνω στον χάρτη τοποθετώντας τίτλο και περιγραφή και φυσικά πώς να τοποθετήσετε τον χάρτη στο site ή το blog σας.

analytics-graphΤο Google Analytics σας επιτρέπει να δείτε πόσους επισκέπτες έχει το site ή το blog σας, τον μέσο όρο χρόνου που οι επισκέπτες έμειναν στην σελίδα, ποσοστό νέων επισκεπτών και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Επίσης μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στο site ή το blog σας. Δείτε το video και μάθετε πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο Joomla site σας.

Το Google Analytics σας επιτρέπει να δείτε πόσους επισκέπτες έχει το site ή το blog σας, τον μέσο όρο χρόνου που οι επισκέπτες έμειναν στην σελίδα, ποσοστό νέων επισκεπτών και άλλα χρήσιμα στοιχεία που σας δίνουν μία νέα διαφορετική ματιά σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό σας, πώς έφτασαν στον ιστότοπό σας και πώς μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να επιστρέψουν σε αυτόν. Επίσης μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στο site ή το blog σας. Διαβάστε τα παρακάτω βήματα και μάθετε πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο blog σας που διαχειρίζεστε στον Blogger.

google-adsense"Το Google AdSense είναι ένας δωρεάν, απλός τρόπος για τους εκδότες ιστοτόπων όλων των μεγεθών να κερδίζουν χρήματα προβάλλοντας στοχευμένες διαφημίσεις Google στους ιστοτόπους τους. Το AdSense σάς επιτρέπει επίσης να παρέχετε τη δυνατότητα Αναζήτησης Google στους χρήστες του ιστοτόπου σας, έχοντας κέρδος από την προβολή διαφημίσεων της Google στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης." Αυτό είναι το ακριβές κείμενο στην ελληνική ιστοσελίδα της Google που περιγράφει τι είναι το Google adsense.