Το Google Analytics σας επιτρέπει να δείτε πόσους επισκέπτες έχει το site ή το blog σας, τον μέσο όρο χρόνου που οι επισκέπτες έμειναν στην σελίδα, ποσοστό νέων επισκεπτών και άλλα χρήσιμα στοιχεία που σας δίνουν μία νέα διαφορετική ματιά σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό σας, πώς έφτασαν στον ιστότοπό σας και πώς μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να επιστρέψουν σε αυτόν. Επίσης μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στο site ή το blog σας. Διαβάστε τα παρακάτω βήματα και μάθετε πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο blog σας που διαχειρίζεστε στον Blogger.

Βήματα:

0
Για την υλοποίηση αυτού του How-to θα χρειαστεί να επέμβετε στον κώδικα του προτύπου του blog σας, πράγμα επικίνδυνο αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την γλώσσα HTML. Γι’ αυτό σας συνιστώ να κάνετε πρώτα backup το πρότυπο ακολουθώντας τα βήματα του How-to με τίτλο Πώς να πάρετε αντίγραφο ασφαλείας (backup) του προτύπου του blog σας στον Blogger, αλλά και πώς να το επαναφέρετε, ώστε αν κάτι πάει στραβά να μπορείτε να επαναφέρετε τον κώδικα του προτύπου σας όπως ήταν πριν την αλλαγή.
1
Συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας: αν δεν είστε ήδη συνδεμένοι στον Google λογαριασμό σας, επισκεφτείτε την κεντρική σελίδα της Google www.google.com και πατήστε το κουμπί Είσοδος.
2
Πληκτρολογήστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και πατήστε το κουμπί Σύνδεση.
3
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Google Analytics (www.google.com/analytics/).
4
Πατήστε το κουμπί Σύνδεση.
5
Επάνω δεξιά στην σελίδα που εμφανίζεται εντοπίστε και πατήστε το κουμπί Διαχειριστής.
6
Πατήστε το κουμπί Νέος λογαριασμός
7
Εμφανίζεται η φόρμα Δημιουργίας νέου λογαριασμού στο Google Analytics.Συμπληρώστε το όνομα του λογαριασμού (πληκτρολογήσετε καλύτερα το όνομα του blog σας για να ξεχωρίζετε τους λογαριασμούς μεταξύ τους καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε όσους λογαριασμούς θέλετε για τα blogs ή τα site που έχετε στην κατοχή σας). Έπειτα πληκτρολογήστε την διεύθυνση του blog σας (πχ http://wlearn.blogspot.com). Στην συνέχεια επιλέξτε την ζώνη ώρας επιλέγοντας την χώρα που ζείτε. Διαβάστε την ενότητα Συμφωνία χρήστη, τσεκάρετε το checkbox Ναι, αποδέχομαι τους παραπάνω Όρους και Προϋποθέσεις και πατήστε το κουμπί Δημιουργία λογαριασμού.
8
Στην ενότητα Τι παρακολουθείτε; Επιλέξτε Έναν τομέα διαδικτύου και τσεκάρετε το checkbox Καμπάνιες του AdWords αν χρησιμοποιείτε διαφημίσεις AdWords για να προωθήσετε το blog σας και θέλετε να παρακολουθείτε τα clicks των επισκεπτών.
9
Πιο χαμηλά στην ίδια σελίδα εμφανίζετε ένα πλαίσιο με κώδικα. Πατώντας μια φορά μέσα στο πλαίσιο επιλέγεται όλος ο κώδικας. Έπειτα πατήστε δεξί κλικ επάνω στο επιλεγμένο κείμενο και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Αντιγραφή (ή απλά πατήστε τον συνδυασμό του πληκτρολογίου σας Ctrl + c) για να αντιγράψετε τον κώδικα στην προσωρινή μνήμη. Προσέξτε στην συνέχεια να μην αντιγράψετε οτιδήποτε με Ctrl + c γιατί θα χαθεί ο κώδικας από την προσωρινή μνήμη. Για να είστε σίγουροι αντιγράψτε τον κώδικα προσωρινά σε ένα Σημειωματάριο (Notepad).
10
Στο τέλος της σελίδας πατήστε Αποθήκευση
11
Τέλος επικολλήστε στον κώδικα HTML της ιστοσελίδας ή του blog σας πριν το </body> το οποίο βρίσκεται στο τέλος του κώδικα.

Αυτό ήταν! Από την στιγμή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Analytics για να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα του site ή του blog σας
Pin It