Πολλές φορές προκύπτει η ανάγκη να στείλουμε σε κάποιον μεγάλα αρχεία, όπως video ή αρχεία ήχου. Όμως η αποστολή μεγάλων αρχείων με email είναι αδύνατη, καθώς όλες οι υπηρεσίες mail έχουν όριο αποστολής μερικών megabytes. Για παράδειγμα το Gmail έχει 25 megabytes όριο, που ίσως είναι από τα πιο μεγάλα. Άρα ένα video που έχει, για παράδειγμα, μέγεθος 150 megabytes δεν μπορεί να σταλεί με email. Υπάρχει όμως λύση. Διαβάστε το how-to και ανακαλύψτε πως μπορείτε να στείλετε σε κάποιον μεγάλα αρχεία μέσω του Google Drive.

Βήματα:

1
Μεταβείτε στην σελίδα google.com και πατήστε το εικονίδιο Google Apps.
2
Στο πλαίσιο που εμφανίζεται, εντοπίστε και πατήστε το Drive. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι, συνδεθείτε με τον Google λογαριασμό σας.
3
Πατήστε το κουμπί Νέο.
4
Στο πλαίσιο που εμφανίζεται επιλέξτε Μεταφόρτωση αρχείου.
5
Εντοπίστε το αρχείο στον υπολογιστή σας και πατήστε το κουμπί Άνοιγμα.
6
Περιμένετε να τελειώσει η μεταφόρτωση του αρχείου.
7
Αφού τελειώσει η μεταφόρτωση του αρχείου, εντοπίστε το αρχείο μεσα στο Drive σας και πατήστε επάνω του δεξί κλικ με το ποντίκι σας. Από το μενού που αναδύεται πατήστε το Λήψη συνδέσμου.
8
Στο πλαίσιο που εμφανίζεται πατήστε επάνω στο Περιορισμένη και επιλέξτε την επιλογή Οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο.
9
Έπειτα πατήστε το κουμπί Αντιγραφή συνδέσμου και έπειτα πατήστε το κουμπί Τέλος.
10
Ο σύνδεσμος έχει αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη και μπορείτε να τον επικολλήσετε όπου θέλετε. Έτσι μπορείτε να στείλετε αυτόν τον σύνδεσμο είτε με email είτε με messenger, viber ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο θέλετε στο άτομο που θέλετε να στείλετε το αρχείο.

Το άτομο που θα πατήσει το link θα μπορεί να κατεβάσει το αρχείο στον υπολογιστή του.
Pin It