Πόσες είναι οι φορές που χρειάστηκε να μιλήσετε τηλεφωνικά με έναν φίλο ή έναν συνεργάτη σας για να του εξηγήσετε την ακριβή σας τοποθεσία με σκοπό να συναντηθείτε; Με το Google Map αυτό γίνεται εύκολα με την λειτουργία της Κοινοποίησης τοποθεσίας. Η ίδια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να ενημερώνετε συνεχώς και σε real-time έναν συγγενή ή φίλο για την τοποθεσία που βρίσκεστε για λόγους δικής σας ασφάλειας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Google Maps.

Video:


Βήματα:

1
Για να μπορείτε να κοινοποιείτε την θέση σας, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αυτή. Ανοίξτε το Google Maps στο κινητό ή το tablet σας.
2
Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας που βρίσκεται επάνω δεξιά.
.
3
Πατήστε την επιλογή Κοινοποίηση τοποθεσίας.
4
Πατήστε το κουμπί Κοινοποίηση τοποθεσίας για επιβεβαίωση.
5
Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την λειτουργία αυτή, θα σας ζητηθεί να δώσετε τα κατάλληλα δικαιώματα στο Google Maps. Πατήστε το κουμπί Αποδοχή.
Επιλέξτε την διάρκεια που θα κοινοποιείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τον τρόπο κοινοποίησης.
Στο παρακάτω παράδειγμα έχω επιλέξει να κοινοποιώ την τοποθεσία μου για μία ώρα και επιλέγω να στείλω το link μέσω Facebook Messenger.
Πατήστε το κουμπί Κοινοποίηση.
Τέλος, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να στείλετε την τοποθεσία σας.


Η επαφή σας θα λάβει ένα κείμενο με ένα link, όπως το παρακάτω. Πατώντας το link θα ανοίξει το Google Maps με το ακριβή στίγμα σας.

Απενεργοποίηση κοινοποίησης της τοποθεσίας σας πριν να λήξει η χρονική περίοδος που ορίσατε στο βήμα 6α

1
Ανοίξτε το Google Maps και επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3. Έπειτα πατήστε το κουμπί Κοινοποίηση μέσω συνδέσμου.
2
Τέλος, πατήστε το κουμπί Διακοπή για να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας.
Pin It