Οι πιο γνωστοί browsers σας δίνουν την δυνατότητα να πλοηγηθείτε στο Internet "μυστικά" που σημαίνει ότι δεν αποθηκεύουν καμιά πληροφορία στα cookies ή στο ιστορικό πλοήγησης για τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε ή τα στοιχεία που πληκτρολογήσατε σε πεδία κειμένου (auto fill). Μερικοί browsers ονομάζουν την λειτουργία αυτή incognito, άλλοι την ονομάζουν ιδιωτική περιήγηση (private browsing). Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να πλοηγηθείτε ινκόγκνιτο με τον αγαπημένο σας browser.

Βήματα:

Chrome

Τρόπος 1: Πατήστε το κουμπί Προσαρμογή και έλεγχος του Google Chrome που βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του Chrome και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε την επιλογή Νέο παράθυρο για ανώνυμη περιήγηση (New incognito window).


Τρόπος 2: Πατήστε τον συνδυασμό κουμπιών του πληκτρολογίου σας Ctrl + Shift + N.

Firefox

Τρόπος 1: Πατήστε το πορτοκαλί κουμπί του Firefox που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Έναρξη ιδιωτικής περιήγησης.


Τρόπος 2: Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε Εργαλεία > Έναρξη ιδιωτικής περιήγησης. Αν δεν εμφανίζεται το μενού πατήστε το κουμπί του πληκτρολογίου Alt.


Τρόπος 3: Πατήστε τον συνδυασμό κουμπιών του πληκτρολογίου σας Ctrl + Shift + P (p και όχι ρ ελληνικό).

Internet Explorer 9+

Τρόπος 1: Πατήστε το κουμπί που μοιάζει με τροχαλία το οποίο βρίσκεται επάνω δεξιά και από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε την επιλογή Ασφάλεια (Safety) > Περιήγηση inPrivate (InPrivate Browsing).


Τρόπος 2: Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε Εργαλεία > Περιήγηση InPrivate. Αν δεν εμφανίζεται το μενού πατήστε το κουμπί του πληκτρολογίου Alt.


Τρόπος 3: Πατήστε τον συνδυασμό κουμπιών του πληκτρολογίου σας Ctrl + Shift + P (το αγγλικό p και όχι το ελληνικό ρ).

Opera

Τρόπος 1: Πατήστε το κουμπί Opera που βρίσκεται επάνω αριστερά και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε είτε την επιλογή Καρτέλες και παράθυρα (Tabs and Windows) > Νέα προσωπική καρτέλα (New private Tab) είτε την επιλογή Καρτέλες και παράθυρα (Tabs and Windows) > Νέο προσωπικό παράθυρο (New private Window).
Τρόπος 2: Πατήστε τον συνδυασμό κουμπιών του πληκτρολογίου σας Ctrl + Shift + N.

Safari

Τρόπος 1: Πατήστε το κουμπί που μοιάζει με τροχαλία το οποίο βρίσκεται επάνω δεξιά και από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε την επιλογή Private Browsing.


Τρόπος 2: Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε Edit > Private browsing. Αν δεν εμφανίζεται το μενού πατήστε το κουμπί του πληκτρολογίου Alt

Video

Pin It