Αν η οικογένεια σας ή ο ευρύτερος κύκλος σας ζητάει συχνά την βοήθεια σας για να επιλύετε διάφορα προβλήματα που προκύπτουν με τους υπολογιστές τους, δεν χρειάζεται να σας τρώνε οι δρόμοι ή να παιδεύεστε με την δωρεάν έκδοση του Teamviewer. Παρακάτω θα ανακαλύψετε δύο εύκολους τρόπους για να συνδέεστε απομακρυσμένα σε οποιονδήποτε υπολογιστή και να λύνετε το πρόβλημα όπου και να είστε.

1ος τρόπος – Σύνδεση σε Windows 10 από Windows 10 (χρησιμοποιώντας την Γρήγορη Βοήθεια - Quick Assist)

Αν έχετε Windows 10 και ο άνθρωπος που έχει το πρόβλημα έχει επίσης Windows 10, μπορείτε πολύ εύκολα να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας την λειτουργία Quick Assist (Γρήγορη Βοήθεια) η οποία είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία των Windows 10. Δείτε παρακάτω πως:

Βήματα:

1
Ανοίξτε το Start menu των Windows 10.
2
Πληκτρολογήστε γρήγορη βοήθεια (μην ξεχνάτε τους τόνους) ή quick assist.
3
Πατήστε επάνω στην εφαρμογή Γρήγορη βοήθεια που εμφανίζεται.
4
Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατήστε το κουμπί Assist another person.
5
Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στην Microsoft (Hotmail, Skype).
6
Έπειτα εμφανίζεται ένας 6-ψήφιος κωδικός ασφαλείας που ισχύει για 10 λεπτά μέχρι να συνδεθείτε.
7
Έπειτα επικοινωνήστε με το άτομο που χρειάζεται την βοήθεια σας και καθοδηγήστε τον να ανοίξει και αυτός την Γρήγορη Βοήθεια (βήματα 1-3), μέχρι να φτάσει στο παράθυρο της παρακάτω εικόνας. Πείτε του να πληκτρολογήσει τον 6-ψήφιο κωδικό ασφαλείας στο πεδίο που βρίσκεται κάτω από το Get assistance και έπειτα να πατήσει το κουμπί Share screen.


Τέλος θα του ζητήσει επιβεβαίωση για να σας παραχωρήσει το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή του.

Αφού σας παραχωρήσει το δικαίωμα θα μπορείτε να έχετε πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή του σαν να ήσασταν εκεί. Επίσης, αν χρειαστεί, έχετε την δυνατότητα να κάνετε επανεκκίνηση του απομακρυσμένου υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να ξανά εκτελέσετε όλα τα παραπάνω βήματα.

2ος τρόπος – Σύνδεση σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το Chrome Remote Desktop (ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος

Η Google έχει και αυτή την δική της εφαρμογή απομακρυσμένης σύνδεσης. Με το Chrome Remote Desktop είναι σχετικά εύκολο να καθοδηγήσετε τον άνθρωπο που σας ζητάει βοήθεια να εγκαταστήσει το πρόγραμμα ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή του. Η διαδικασία είναι η παρακάτω:

Βήματα:

1
Και εσείς, αλλά και ο άνθρωπος που βοηθάτε πρέπει να ανοίξετε τον Google Chrome και να μπείτε στο https://remotedesktop.google.com
2
Έπειτα και οι δυο σας πατήστε το κουμπί Share My Screen που θα βρείτε επάνω δεξιά στην σελίδα.
3
Ο άνθρωπος που βοηθάτε πρέπει να πατήσει το μπλε κάτω βελάκι (που απεικονίζει το download) κάτω από το Share this screen για να κατεβάσει την εφαρμογή.
4
Έπειτα θα ανοίξει η σελίδα του extension του Google Chrome το οποίο και θα πρέπει να εγκαταστήσει. Αφού εγκαταστήσει το extension, το Google Chrome θα κατεβάσει στις Λήψεις ένα μικρό προγραμματάκι που θα πρέπει επίσης να το εγκαταστήσει. Η εγκατάσταση που περιγράφεται σε αυτό το βήμα είναι αρκετά εύκολη για έναν μέτριο χρήστη. Κάντε το και εσείς στον δικό σας υπολογιστή ώστε να δείτε την διαδικασία και να μπορέσετε έτσι να καθοδηγήσετε ευκολότερα τον άνθρωπο που σας ζητάει βοήθεια, σε περίπτωση που οι γνώσεις του δεν του επιτρέπουν να το κάνει μόνος του.
5
Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, παραμένοντας στην ίδια σελίδα https://remotedesktop.google.com/support, θα του εμφανίσει το κουμπί Generate Code στην ίδια θέση που βρισκόταν τα μπλε κάτω βελάκι.
6
Πατώντας το κουμπί Generate Code του εμφανίζει έναν 12-ψήφιο κωδικό ο οποίος θα ισχύει για 5 λεπτά μέχρι να συνδεθείτε.
7
Στο δικό σας υπολογιστή τώρα, στην σελίδα https://remotedesktop.google.com/support, κάτω από το Connect to another computer, πληκτρολογήστε τον 12-ψήφιο κωδικό που θα σας πει ο άνθρωπος που βοηθάτε και πατήστε το κουμπί Connect..
8
Τέλος θα του ζητήσει επιβεβαίωση για να σας παραχωρήσει το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή του.

Μπορεί αυτός ο τρόπος να φαίνεται λίγο δυσκολότερος από τον πρώτο, αλλά σας το συνιστώ όταν έχετε να κάνετε με λειτουργικά που δεν είναι Windows 10. Η δυσκολία βρίσκεται στην εγκατάσταση του extension μόνο την πρώτη φορά. Από την στιγμή που εγκατασταθεί μια φορά, μετά παραλείπετε το βήμα 4.
Pin It