Νέα στο Διαδίκτυο

internet explorer may2021
Το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer θα «εκπνεύσει» του χρόνου μετά από σχεδόν 27 χρόνια ζωής και δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των Windows 10 μετά τις 15 Ιουνίου του 2022, σύμφωνα με τη Microsoft. Η διακοπή της υποστήριξής του σημαίνει, επίσης, ότι η εταιρεία δεν θα κυκλοφορεί περιοδικές αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Explorer.

man using pc
H Google και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την αποτελεσματική στήριξη του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

daily mail
Η Associated Newspapers, η μητρική εταιρεία της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail και του ιστότοπου MailOnline, προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού Google, κατηγορώντας τον ότι χειραγωγεί τη διαδικτυακή διαφημιστική αγορά όπως και τη μηχανή αναζήτησής του και στερεί ζωτικής σημασίας έσοδα από τις επιχειρήσεις.

putin
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, επειδή δεν κατάργησε παράνομο περιεχόμενο. Η αρμόδια υπηρεσία, επίσης γνωστή ως Roskomnadzor, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιβραδύνει την ταχύτητα πρόσβασης στο Twitter.

5g on phone bar
Ενώ τα δίκτυα 5G εδώ και πολύ λίγο καιρό αποτελούν πραγματικότητα και για την Ελλάδα, ο τομέας της τεχνολογίας επενδύει ήδη στην ανάπτυξη του 6G στον τομέα των ασύρματων τεχνολογιών. Σημαντικό προβάδισμα ερευνητικά έχει η κινεζική Ακαδημία Πληροφοριών και τεχνολογίας όπως ακριβώς έκανε με τα δίκτυα 5G, στοχεύοντας να επενδύσει έρευνα και χρήματα στην ανάπτυξη των δικτύων της επόμενης γενιάς.

agores meso internet
Εν μέσω πανδημίας Covid-19 και των σχετικών περιορισμών, τα φετινά Χριστούγεννα αναπόφευκτα θα είναι διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, καθώς για λόγους ασφαλείας πολλές αγορές δεν θα πραγματοποιηθούν σε φυσικά καταστήματα ή εμπορικά κέντρα, αλλά διαδικτυακά.

fakenews dec2020
Ερευνητές στη Βρετανία, με επικεφαλής Έλληνα της διασποράς ειδικό στην πληροφορική, ανάπτυξαν ένα αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να προβλέψει με αρκετή ακρίβεια ποιοι χρήστες του Twitter είναι πιθανότερο να διαμοιράσουν και να εξαπλώσουν αναξιόπιστες ειδήσεις και εν γένει να παραπληροφορήσουν, προτού καν το κάνουν στην πραγματικότητα.

youtube tablet
Η Google ανακοίνωσε ότι οι κάτω των 18 ετών χρήστες στην Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν θα ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους στο YouTube.

netflix logo 02 01 2020
Αν και οι σειρές περιλαμβάνουν μονάχα τα πρώτα επεισόδια δωρεάν, οι ταινίες είναι δωρεάν εξ’ ολοκλήρου. Το Netflix έχει προσπαθήσει τον τελευταίο καιρό να κάνει ελκυστική την πλατφόρμα του σε χρήστες που δεν έχουν συνδρομή, δίνοντας δωρεάν μερικές ταινίες σε επιλεγμένες αγορές. Τώρα ο αμερικανικός γίγαντας streaming επεκτείνει αυτήν την προσφορά σε χρήστες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας παράλληλα δωρεάν έναν μεγαλύτερο κατάλογο ταινιών και σειρών.

hacker me koukoula piso apo laptop

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου, για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εκβιαστικό περιεχόμενο.