Το Google Photos είναι μια εφαρμογή της Google στην οποία μπορείτε να συγκεντρώνετε και να οργανώνετε τις φωτογραφίες και τα video σας σε Albums. Με δυνατότητα διασύνδεσης με άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook, μπορείτε να παίρνετε backup τις φωτογραφίες ή τα video που ανεβάζετε στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό το how-to θα δούμε πως μπορείτε να μεταφέρετε στο Google Photos όλες τις φωτογραφίες και τα video που έχετε δημοσιεύσει στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Βήματα:

1
Αν χρησιμοποιείτε κινητό ή tablet κατεβάστε από το Google Play την εφαρμογή Google Photos. Σε πολλά android κινητά ή tablet υπάρχει ήδη η εφαρμογή σαν built-in. Αν χρησιμοποιείτε PC ανοίξτε τον browser σας και μεταβείτε στην διεύθυνση https://photos.google.com.

Στο how-to αυτό χρησιμοποιώ android κινητό.
2
Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο κινητό ή tablet σας.
3
Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές που βρίσκεται επάνω δεξιά.
4
Από το μενού που εμφανίζεται πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις και απόρρητο.
5
Πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.
6
Στην οθόνη που εμφανίζεται εντοπίστε την επιλογή Μεταφορά αντιγράφου φωτογραφιών ή βιντεο που θα βρείτε στην ομάδα επιλογών Οι πληροφορίες σας στο Facebook.
7
Η εφαρμογή του Facebook ίσως σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας. Πληκτρολογήστε τον και πατήστε το κουμπί Continue.
8
Στην οθόνη που εμφανίζεται θα βρείτε μια λίστα επιλογών με τίτλο Choose Destination. Πατήστε την λίστα αυτή και έπειτα επιλέξτε την επιλογή Google Photos.
9
Ακριβώς από κάτω εμφανίζεται μια ακόμη λίστα επιλογών στην οποία πρέπει να επιλέξετε τι θέλετε να μεταφέρετε στο Google Photos: φωτογραφίες ή video.
10
Πατήστε το κουμπί Next.
11
Πληκτρολογήστε το email του λογαριασμού σας στο Google και πατήστε το κουμπί Επόμενο.
12
Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και πατήστε το κουμπί Επόμενο.
13
Έπειτα πατήστε το κουμπί Allow για να δώσετε τα κατάλληλα δικαιώματα στο Facebook.
14
Τέλος πατήστε το κουμπί CONFIRM TRANSFER.


Στην ίδια οθόνη θα δείτε την διαδικασία της μεταφοράς φωτογραφιών να είναι πρώτα σε κατάσταση αναμονής (In pending) και έπειτα απο λίγα δευτερόλεπτα να αλλάζει στην κατάσταση σε In progress που σημαίνει ότι άρχισε να μεταφέρει τις εικόνες στο Google Photos, χωρίς όμως να εμφανίζει κάποιο ποσοστό ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Μπορείτε άφοβα να φύγετε από αυτή την οθόνη. Η διαδικασία της μεταφοράς θα συνεχιστεί κανονικά. Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά το Facebook εμφανίζει κατάλληλη ειδοποίηση στον χώρο των Ειδοποιήσεων με το κείμενο "A copy of your Facebook photos was successfully transferred to Google.". Έπειτα αν ανοίξετε την εφαρμογή Google Photos θα διαπιστώσετε ότι οι φωτογραφίες έχουν μεταφερθεί και μπορείτε αν θέλετε να τις οργανώσετε σε Albums.
Pin It